Tervetuloa Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n kotisivuille!

Ajankohtaista

Tampereen yliopiston hallitus lupasi viime marraskuun 2019 kokouksen yhteydessä, että se järjestää yliopistoyhteisölle keskustelutilaisuuden johtosäännöstä maaliskuun kokouksen yhteydessä. Vaikka kasvokkaista keskustelutilaisuutta ei näissä olosuhteissa voitu järjestää, haluamme muistuttaa johtosääntöä koskevan keskustelun tärkeydestä jo tämän kevään aikana.
Pääluottamusmiehet jättivät keskiviikkona paikallisneuvottelualoitteen palkka- ja nimikeharmonisoinnista. Pääluottamusmiehet katsovat, ettei palkka- ja nimikeharmonisoinnissa ole edetty työehtosopimuksen edellyttämällä tavalla, joka varmistaisi työtekijöitä kohdeltavan yhdenvertaisesti työtehtävien nimikkeitä ja palkkatasoja yhtenäistettäessä.
Pääluottamusmiehet suosittavat, etteivät yliopistonlehtorit ja yliopisto-opettajat ota huomioon työsuunnitelmaohjeen määräystä, joka muuttaa heidän tehtäväänsä opetuspainotteisemmaksi ja edellyttää opetustehtävien tuntimäärän lisäämistä.
Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n sääntömääräinen kevätvuosikokous järjestetään torstaina 23.4. klo 17 – n. 18:30.
Tampereen yliopiston pää- ja varapääluottamusmiehet jättivät perjantaina jo neljännen yhteistoiminta-aloitteen rehtori Mari Wallsille. Varsinaisia neuvotteluja ei yhdestäkään aloitteessa ole vielä aloitettu. Pää- ja varapääluottamusmiehet toteavat aloitteessaan, että neuvotteluissa yhteistoiminta-aloitteissa esitetyistä ongelmista on nyt syytä edetä rivakasti. Viivyttely neuvottelualoitteessa esitettyjen ongelmien ratkaisemiseksi voidaan tulkita myös neuvottelusta kieltäytymiseksi, jolloin asia on vietävä jatkokäsittelyyn valtakunnalliselle tasolle.
JUKOn pääluottamusmiehet ovat huomanneet ongelman rehtorin 19.3.2020 päättämässä työsuunnitelmaohjeessa.
Yliopistosektorin neuvottelut jatkuivat perjantaina Kalevalan päivänä. Tasan kaksi vuotta sitten Kalevalan päivänä, sen talven kylmimpänä päivänä, Helsingin yliopiston henkilöstö oli historiallisessa lakossa. Me olemme yliopisto -tukimielenilmauksia oli eri yliopistokaupungeissa.
Tuntiopetuksen palkkioissa on ilmennyt epäselvyyksiä. JUKOn luottamusmiesten saamien yhteydenottojen perusteella näyttää siltä, että opetuspalkkioita on laskettu.
Tervetuloa Tatten jouluglögeille Pyynikin Brewhouseen perjantaina 20.12. klo 17! 
Tampereen yliopiston tieteentekijät ry on syyskokouksessaan 28.11. valinnut puheenjohtajan ja uuden hallituksen vuodelle 2020. Tatte ry:n puheenjohtajana toimii tutkijatohtori Sanni Tiitinen.
RSS ATOM