Tervetuloa Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n kotisivuille!

Ajankohtaista

Tampereen yliopiston tieteentekijät ry on syyskokouksessaan 22.11. valinnut puheenjohtajan ja uuden hallituksen vuodelle 2019. Tatte ry:n puheenjohtajana jatkaa yliopistotutkija ja dosentti Jarkko Toikkanen.
Uuden yliopiston tiedekuntaneuvostojen vaalien ehdokasasettelu on alkanut ja jatkuu maanantaihin 19.11. klo 15 asti.
Tampereen yliopiston konsistori valitsi tiistaina 23.10. uudelle yliopistolle hallituksen. Hallituksen kokoonpano on jo herättänyt keskustelua, joka uuden säätiöyliopiston johdon on syytä huomioida.
Tatte ry:n vuosikokous pidetään 22.11.2018. Kokouksessa käsitellään myös mahdollisia sääntömuutoksia.
Tampereen yliopiston tieteentekijät ry. (Tatte) on valtakunnallisen Tieteentekijöiden liiton jäsenyhdistys, johon kuuluu yli 600 jäsentä Tampereen yliopistossa. Tatte valvoo Tampereen yliopistossa eri rahoitusmuodoilla työskentelevien tutkijoiden ja opettajien sekä muissa akateemisissa asiantuntijatehtävissä toimivien etuja.
Talven 2018 neuvottelukierros yliopistojen yleisen työehtosopimuksen uudistamiseksi päättyi valtakunnansovittelijan toisen sovintoehdotuksen hyväksymiseen tiistaina 6. maaliskuuta. Neuvotteluissa erimielisyyttä aiheutti etenkin palkkausjärjestelmän uudistaminen. Osapuolet sopivat jatkavansa valmistelua työryhmässä syyskuun 2018 loppuun saakka.
Oletko aina halunnut kokeilla krikettiä, muttet ole koskaan rohjennut yrittää? Tampereen yliopiston tieteentekijät (Tatte) järjestää yhdessä Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston henkilöstöjärjestöjen kanssa kriketti-illan Sorsapuistossa maanantaina 24.9. kello 16-18.
Tampereen yliopistojen yhdistymiseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut ovat alkaneet. Neuvotteluissa sovitaan useista eri työskentelyyn liittyvistä käytännöistä ja niistä toimenpiteistä, joita käytäntöjen harmonisointi yliopistofuusiossa edellyttää. Neuvottelujen aikana työntekijät voivat olla yhteydessä pääluottoihinsa kaikissa askarruttavissa asioissa.
Uuden Tampereen yliopiston konsistori teki 15.6.2018 pidetyssä kokouksessaan kiistanalaisen päätöksen, joka rajoittaa merkittävästi yliopistoyhteisön asemaa ja sen mahdollisuutta osallistua tulevan yliopiston hallitukseen.
Kysymys Tampereen uuden yliopiston hallituksesta tulee konsistorin päätettäväksi kuluvan viikon perjantaina, 15. kesäkuuta. Tampereen yliopiston tieteentekijät ry vaatii, että uuden yliopiston hallituksessa on turvattava myös yliopistoyhteisön edustus, ja hallitukseen on nimitettävä yliopistoyhteisön omia edustajia.
RSS ATOM