Tervetuloa Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n kotisivuille!

Ajankohtaista

Toukokuussa on kolmen Tampereella toimivan korkeakoulun Tampereen yliopiston (Tay), Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) ja Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) Tampere3:ksi nimetyn yhteistyön tiivistämis- tai yhdistymishankkeen totuuden hetki. Vararehtorit esittelevät 12.5. esityksensä hankkeen sisällöstä ja suunnitelman jatkosta korkeakoulujen hallitusten yhteisseminaarissa, 18.5. se esitellään henkilöstöille ja 25.5. kunkin korkeakoulun omat elimet ottavat itsenäisesti kantaa ovatko mukana vai ei. Hankkeen valmistelu on edelleen tiukasti rehtorien ohjauksessa. Keskeisistä kysymyksistä henkilöstön näkökulmasta ei saada luultavasti toukokuussakaan kovin yksityiskohtaista tietoa. Tämän verran jäi käteen kun Tieteentekijöidenliiton puheenjohtaja Petri Koikkalainen ja toiminnanjohtaja Eeva Rantalan vierailivat Tampereen yliopistossa 10.3. ja keskustelivat Tampere3:sta rehtori Kaija Hollin ja vararehtori Harri Melinin kanssa.
Ilmoita työkaverisi ehdolle Fenix Collegium -palkinnon saajaksi maanantaihin 13.4. mennessä! // Send your nominations for the Fenix Collegium Award by Monday, April 13!
Tatten kevätvuosikokous järjestetään maanantaina 30.3. Ilmoittautua voit keskiviikkoon 18.3. mennessä. // Tatte's Spring Assembly will be held on Monday, March 30. You can sign up until Wednesday, March 18.
JUKOlaisten pääluottamusmies Sinikka Torkkola on tehnyt 16.2. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle selvityspyynnön Tampereen yliopiston työterveyshuollon järjestelyistä.
Tatte organises a recruitment and recreation day for international researchers and teachers at the Knuutila Manor in Nokia on Thursday, March 12. To join the free-of-charge event, sign up by email to jarkko.toikkanen@uta.fi by February 28!
TAMK:n, TTY:n ja TAY:n henkilöstö- ja opiskelijajärjestöt lähettivät kolmen tamperelaisen korkeakoulun rehtoreille ja hallituksen puheenjohtajille kannanoton meneillään olevasta korkeakoulujen yhteistyön selvitystyöstä.
Miten tutkimus ja tutkijat voivat yliopistolakiuudistuksen jälkeisessä yliopistossa, jota tulosjohtaminen määrittää entistä tiukemmin. Pätkätyöläisyyden rinnalle näyttää nousevan menestyneiden tutkijoiden halu pois yliopistolta ja tohtoreiden kasvava työttömyys. Mitä sanoo alan uusin tutkimus tietotyöläisen arjesta uudessa yliopistossa?
RSS ATOM