Tervetuloa Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n kotisivuille!

Ajankohtaista

Tatte's board had its inaugural meeting on Thursday, January 19.
Tatten uusi hallitus valitsi ensimmäisessä kokouksessaan torstaina 19.1. vastuuhenkilönsä.
Tatte ry:n syyskokous on valinnut yhdistykselle uuden hallituksen. Samalla syyskokouksessa läsnä olleet jäsenet hyväksyivät kokouspalkkioiden maksamisen Tatten hallituksen vakinaisille jäsenille ja yhdistyksen perustamissa työryhmissä toimiville aktiivisille rivijäsenille vuonna 2012.
Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus yliopistojen uudeksi rahoitusmalliksi julkistettiin viime maanantaina. Tieteentekijöiden liiton mielestä malli sisältää paljon parannuksia aikaisempaan, mutta korjattavaakin toki löytyy. Rahoitusmalli on laajalla lausuntokierroksella vielä ennen joulua.
Tampereen yliopiston tieteentekijäin syyskokous järjestetään tänä vuonna 30. marraskuuta. - The Autumn Assembly of the Tampere University Association of Researchers and Teachers will take place on November 30th.
Tohtoreitten työttömyystilanne on huonontunut vuoden sisällä 15 prosentilla. Työ- ja elinkeinoministeriön viimeisen työttömyystilaston mukaan viime syyskuussa työtä vailla oli 484 tohtoria, kun vastaavana ajankohtana vuonna 2010 heitä oli 419.
Nuorten tutkijoiden Klubi koostuu kahdesta tiistaina 8.11. 2011 järjestettävästä tilaisuudesta "Siperia opettaa" esiintymiskoulutuksesta ja "Nuorten tutkijoiden komediaklubista". Voit ilmoittautua molempiin tai vain yhteen tilaisuuteen. Ole nopea, sillä paikkoja on rajoitetusti. Tilaisuudet tarjoiluineen ovat maksuttomia.
Professoriliitto ja Tieteentekijöiden liitto pitävät yliopistoindeksin leikkausta erittäin huonona signaalina yliopistojen kehittämiselle. Yliopistoindeksi kirjattiin uuteen yliopistolakiin turvaamaan kustannustason noususta aiheutuvat määrärahojen vähennykset myös huonompina aikoina. Nyt indeksin leikkauksen takia yliopistolaki joudutaan repimään auki vain vajaan kahden vuoden voimassaolon jälkeen.
Tieteentekijöiden liitto on valinnut Vuoden tieteentekijäksi syöpätutkija Anchit Khannan. 32-vuotias Khanna tekee väitöskirjaa Tampereen yliopiston Biolääketieteellisen teknologian instituutissa. Hänen tutkimusaiheenaan on selvittää hiljattain löydetyn CIP2A-syöpägeenin toimintamekanismeja ja kliinistä merkitystä. Hän väittelee lääketieteen tohtoriksi tammikuussa 2012.
Tieteentekijäin liiton tuoreessa jäsenkyselyssä on mitattu tutkijoiden tyytyväisyyttä työhönsä, sukupuolen vaikutusta työntekoon sekä määräaikaisuuksien yleistymistä. Tulokset antavat karun vaikutelman yliopistoyhteisön nykytilasta
RSS ATOM