Tervetuloa Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n kotisivuille!

Ajankohtaista

Tampereen yliopiston sosiologian professori Pertti Alasuutari on käyttänyt vastikään puheenvuoron yliopistoihin säädettävien lukukausimaksujen puolesta. Kannanotto on siinä määrin kiintoisa, että se ansaitsee yksityiskohtaisen vastineen.
Tieteentekijäin Liitto jakaa jälleen vuotuisen tieteentekijän palkintonsa, joka voidaan tänä vuonna myöntää myös tiedeteosta. Liitolle osoitettavien ehdotusten deadline on toukokuun viimeinen päivä, ja palkintosumma on viisituhatta euroa.
Rakenneuudistusten myötä yliopistot ovat muuttuneet yhä johtajavaltaisemmiksi, kun johtamisosaamista on alettu pitää keskeisenä tieteellisenä menestystekijänä. Tieteeseen kuuluva vertaisarviointi ja tasa-arvoiseen kollegiaaliseen suhteeseen perustuva tutkimus- ja opetusperinteen asema on heikentymässä. Tutkimus- ja opetusresurssien kiristyessä tutkijoita ja opettajia yllytetään kilpailemaan keskenään, mikä vahvistaa ennestään tieteen yksilökeskeistä suorittamisen kulttuuria. Tampereen yliopiston tieteentekijät (Tatte) ry:n perustama uusi Fenix Collegium-palkinto haluaa nostaa esiin tieteentekijöitä, jotka ovat omalla toiminnallaan rakentaneet epähierarkkista, kollegiaalista ja paikallista tiedeyhteisöä.
Vuoden 2011 vapputapahtumassa Tampereen yliopiston tieteentekijät yhdistävät voimansa ylioppilaskunnan kanssa! Tatten ja Tamyn yhteinen vapputempaus järjestetään työn ja opiskelijain pyhäpäivän aatonaattona, 29. huhtikuuta kello 12 alkaen keskustakampuksella.
Eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen käynnistyttyä on myös "Kanslerinrinteeltä Arkadianmäelle"-vaalipaneeli nyt purkitettu ja yleisön seurattavissa. Tampereen yliopiston tieteentekijäin sekä Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä paneeli on katsottavissa Yliopisto-tv:n kautta.
Yliopiston tohtorikoulutuksen uudistus on herättänyt viime syksystä asti vilkasta keskustelua, etenkin nuorten tutkijain samoihin aikoihin alkaneen oma-aloitteisen verkostoitumisen seurauksena. Keskustelu on nyt kriittisessä vaiheessaan.
Ihailetko työkaverisi kykyjä työskennellä muiden kanssa ja rakentaa työyhteisössä innostavaa ilmapiiriä? Onko työyhteisössäsi tutkija tai opettaja, joka osaa sparrata, kompata, rohkaista tai hyödyntää toisten kollegoiden osaamista? Työskenteletkö sinä hyvän kollegan kanssa?
Nuorille tutkijoille on taattava oikeudenmukainen asema ja riittävä ohjaus
RSS ATOM