Tervetuloa Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n kotisivuille!

Ajankohtaista

Parhaillaan meneillään olevissa yhteistoimintaneuvotteluissa, jotka koskevat uuden Tampereen yliopiston osapuolia, päätettiin immateriaali- ja tekijänoikeuksia ja oikeuksiensiirtosopimusta koskeva asiakokonaisuus siirtää neuvottelujen ulkopuolelle 11.10. alkaen. Yliopistotyönantaja myös tiedotti asiasta intrassa. Immateriaalioikeuksia koskevista neuvotteluista on odotettu tulosta jo kahden kuukauden ajan, mutta minkäänlaisesta tietoa tuloksesta ei ole saatu.
Rehtori Mari Walls on 22.10., 14.11. ja 27.11.2018 nimittänyt uudelle Tampereen yliopistolle kaikkiaan kuusitoista uutta palvelujohtajaa. Nimitykset ovat hämmentäviä, sillä ne synnyttävät vaikutelman vanhan Tampereen yliopiston hallinnollisen osaamisen sivuuttamisesta ja unohtamisesta.
Tatte julkaisee tällä kertaa Heikki Laurinollin kirjoituksen tuoreesta tutkimuksesta, jossa on kartoitettu henkilökunnan tuntemuksia Tampere3-prosessin yhteydessä tehdyistä ratkaisuista. Kirjoitusta tarjottiin vastikään julkaistavaksi yliopistolle, mutta yliopiston taholta ilmoitettiin, että sitä ei julkaistaisi yliopiston sivuilla, yliopiston intrassa eikä Tampere3-verkkosivustolla. Tatte julkaisee artikkelin kokonaisuudessaan.
Tatte kokoontuu vuoden viimeiseen after-work-tapaamiseen 5. joulukuuta. Kaikki jäsenet ja myös muiden henkilöstöjärjestöjen kollegat ovat joukkoon tervetulleita!
Tampereen yliopiston tieteentekijät ry on syyskokouksessaan 22.11. valinnut puheenjohtajan ja uuden hallituksen vuodelle 2019. Tatte ry:n puheenjohtajana jatkaa yliopistotutkija ja dosentti Jarkko Toikkanen.
Uuden yliopiston tiedekuntaneuvostojen vaalien ehdokasasettelu on alkanut ja jatkuu maanantaihin 19.11. klo 15 asti.
Tampereen yliopiston konsistori valitsi tiistaina 23.10. uudelle yliopistolle hallituksen. Hallituksen kokoonpano on jo herättänyt keskustelua, joka uuden säätiöyliopiston johdon on syytä huomioida.
Tatte ry:n vuosikokous pidetään 22.11.2018. Kokouksessa käsitellään myös mahdollisia sääntömuutoksia.
Tampereen yliopiston tieteentekijät ry. (Tatte) on valtakunnallisen Tieteentekijöiden liiton jäsenyhdistys, johon kuuluu yli 600 jäsentä Tampereen yliopistossa. Tatte valvoo Tampereen yliopistossa eri rahoitusmuodoilla työskentelevien tutkijoiden ja opettajien sekä muissa akateemisissa asiantuntijatehtävissä toimivien etuja.
Talven 2018 neuvottelukierros yliopistojen yleisen työehtosopimuksen uudistamiseksi päättyi valtakunnansovittelijan toisen sovintoehdotuksen hyväksymiseen tiistaina 6. maaliskuuta. Neuvotteluissa erimielisyyttä aiheutti etenkin palkkausjärjestelmän uudistaminen. Osapuolet sopivat jatkavansa valmistelua työryhmässä syyskuun 2018 loppuun saakka.
RSS ATOM