Tervetuloa Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n kotisivuille!

Ajankohtaista

Huomisen sääennusteen vuoksi Tatten Vapputapahtuma on siirretty pidettäväki Päätalon aulaan.
Tampereen yliopiston tieteentekijät (Tatte) ry. pyytää ehdotuksia Sisufos-palkinnon saajaksi. Palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota tieteentekijöiden heikentyneeseen toimeentuloon ja sen jakoperusteena on erityinen peräänantamattomuus ja sisukkuus tieteen tekemisessä. Mikäli sopiva palkintoehdotus tänä vuonna tehdään, Sisufoksen saaja julkistetaan Tatten vapputapahtuman yhteydessä 29.4.2010.
Yliopisto jakaa keväisin yliopistomerkkejä 20, 30 ja 40 vuotta palvelleille. Tattelaisia on harvoin palkittavien joukossa, koska meikäläisten työuraa yliopistolla katkovat ja vähentävät pätkätyöt, ajoittaiset apurahakaudet ja työt yliopiston ulkopuolella sekä siirtyminen kokonaan pois yliopistosta. Niinpä Tatte jakaa tieteentekemisen pätkätyön ansiomitaleja "ansiokkaasti pätkittäin palvelleille" jäsenilleen.
Yliopistohenkilöstöä koskevasta historiallisesta työehtosopimuksesta syntyi neuvottelutulos tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Sopimuksen syntyminen tarkoittaa sitä, että työtaistelu 18.3.2010 peruuntuu. Neuvottelutuloksen voimaantulo edellyttää vielä osapuolten hallintojen hyväksymistä.
Yliopistosektorin työehtosopimusneuvottelut jatkuivat valtion sektorilla syntyneen sopimuksen jälkeen maanantaina suurin odotuksin. Valitettavasti merkittävää edistymistä ei kuitenkaan saavutettu. Neuvottelut jatkuvat tiistaina 9.3. iltapäivällä.
RSS ATOM