Tervetuloa Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n kotisivuille!

Ajankohtaista

Neuvotteluja jatkettiin perjantaina 26. helmikuuta tekstikysymyksistä. Keskeisimmät asiat ovat edelleen auki. Neuvottelujen vauhdittamiseksi pääsopijajärjestöt tulevat antamaan lakkovaroituksen viikolla 9.
Oululainen yliopistoväki marssii ulos työpaikaltaan maanantaina 15. päivänä helmikuuta. Mielenilmauksen syynä ovat yliopistossa maanantaina aloitettavat yt-neuvottelut, joiden piirissä on kaikkiaan 1600 henkilöä. Yt-neuvottelut koskevat kaikkia tukitehtäviä, mutta muutamissa yksiköissä myös opetus- ja tutkimushenkilöstöä.
Yliopiston uusi työehtosopimus ei ota syntyäkseen. Neuvottelut Suomen yliopistojen työnantajayhdistyksen (SYTY) ja järjestöjen kesken jatkuvat edelleen, vaikka vanha sopimus päättyi tammikuun lopussa. Tämä tarkoittaa, että olemme olleet yliopistolla sopimuksettomassa tilassa 1.2.2010 lähtien.
Yliopiston sisäisen asiantuntemuksen liitto sai viisi paikkaa Tampereen yliopistokollegioon.
Tampereen yliopiston tieteentekijät ry (Tatte) on saanut niin kansallista kuin kansainvälistäkin tunnustusta viime kevään Valituskuoro -projektistaan.
Parhaillaan käytävät yliopistokollegiovaalit ovat ensimmäiset uuden yliopistolain mukaiset. Vaali on tärkeä, koska valittava kollegio ottaa kantaa siihen, miten yliopistoreformi Tampereen yliopistossa toteutetaan. Äänestämällä vaikutat tähän kehitykseen.
Tampereen yliopistossa valmistautuminen joulukuussa pidettäviin yliopistokollegion vaaleihin takkuilee. Epäselvien käytäntöjen ja ristiriitaisen tiedotuksen vuoksi sata tutkijaa on menettänyt oikeutensa äänestää tai asettua ehdolle yliopistokollegion vaalissa.
Tatte piti syysvuosikokouksensa 19.11.2009 Telakalla. Kokouksessa hyväksyttiin muun muassa ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio, sekä valittiin uuden hallituksen jäsenistö.
Apurahatutkija saa äänioikeuden yliopistokollegion vaaleihin vain oikaisumenettelyn kautta. Oikaisupyyntö on tehtävä ensi keskiviikkoon 25.11. mennessä.
RSS ATOM