Tervetuloa Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n kotisivuille!

Ajankohtaista

Yliopistohenkilöstöä koskevasta historiallisesta työehtosopimuksesta syntyi neuvottelutulos tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Sopimuksen syntyminen tarkoittaa sitä, että työtaistelu 18.3.2010 peruuntuu. Neuvottelutuloksen voimaantulo edellyttää vielä osapuolten hallintojen hyväksymistä.
Yliopistosektorin työehtosopimusneuvottelut jatkuivat valtion sektorilla syntyneen sopimuksen jälkeen maanantaina suurin odotuksin. Valitettavasti merkittävää edistymistä ei kuitenkaan saavutettu. Neuvottelut jatkuvat tiistaina 9.3. iltapäivällä.
The negotiators leaved from the negotiation table with empty hands on 26 February. This means that unions will give strike warning in week 9.
Neuvotteluja jatkettiin perjantaina 26. helmikuuta tekstikysymyksistä. Keskeisimmät asiat ovat edelleen auki. Neuvottelujen vauhdittamiseksi pääsopijajärjestöt tulevat antamaan lakkovaroituksen viikolla 9.
Oululainen yliopistoväki marssii ulos työpaikaltaan maanantaina 15. päivänä helmikuuta. Mielenilmauksen syynä ovat yliopistossa maanantaina aloitettavat yt-neuvottelut, joiden piirissä on kaikkiaan 1600 henkilöä. Yt-neuvottelut koskevat kaikkia tukitehtäviä, mutta muutamissa yksiköissä myös opetus- ja tutkimushenkilöstöä.
Yliopiston uusi työehtosopimus ei ota syntyäkseen. Neuvottelut Suomen yliopistojen työnantajayhdistyksen (SYTY) ja järjestöjen kesken jatkuvat edelleen, vaikka vanha sopimus päättyi tammikuun lopussa. Tämä tarkoittaa, että olemme olleet yliopistolla sopimuksettomassa tilassa 1.2.2010 lähtien.
Yliopiston sisäisen asiantuntemuksen liitto sai viisi paikkaa Tampereen yliopistokollegioon.
RSS ATOM