Tervetuloa Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n kotisivuille!

Ajankohtaista

Oululainen yliopistoväki marssii ulos työpaikaltaan maanantaina 15. päivänä helmikuuta. Mielenilmauksen syynä ovat yliopistossa maanantaina aloitettavat yt-neuvottelut, joiden piirissä on kaikkiaan 1600 henkilöä. Yt-neuvottelut koskevat kaikkia tukitehtäviä, mutta muutamissa yksiköissä myös opetus- ja tutkimushenkilöstöä.
Yliopiston uusi työehtosopimus ei ota syntyäkseen. Neuvottelut Suomen yliopistojen työnantajayhdistyksen (SYTY) ja järjestöjen kesken jatkuvat edelleen, vaikka vanha sopimus päättyi tammikuun lopussa. Tämä tarkoittaa, että olemme olleet yliopistolla sopimuksettomassa tilassa 1.2.2010 lähtien.
Yliopiston sisäisen asiantuntemuksen liitto sai viisi paikkaa Tampereen yliopistokollegioon.
Tampereen yliopiston tieteentekijät ry (Tatte) on saanut niin kansallista kuin kansainvälistäkin tunnustusta viime kevään Valituskuoro -projektistaan.
Parhaillaan käytävät yliopistokollegiovaalit ovat ensimmäiset uuden yliopistolain mukaiset. Vaali on tärkeä, koska valittava kollegio ottaa kantaa siihen, miten yliopistoreformi Tampereen yliopistossa toteutetaan. Äänestämällä vaikutat tähän kehitykseen.
Tampereen yliopistossa valmistautuminen joulukuussa pidettäviin yliopistokollegion vaaleihin takkuilee. Epäselvien käytäntöjen ja ristiriitaisen tiedotuksen vuoksi sata tutkijaa on menettänyt oikeutensa äänestää tai asettua ehdolle yliopistokollegion vaalissa.
Tatte piti syysvuosikokouksensa 19.11.2009 Telakalla. Kokouksessa hyväksyttiin muun muassa ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio, sekä valittiin uuden hallituksen jäsenistö.
Apurahatutkija saa äänioikeuden yliopistokollegion vaaleihin vain oikaisumenettelyn kautta. Oikaisupyyntö on tehtävä ensi keskiviikkoon 25.11. mennessä.
Tampereen yliopiston hallitus päätti vaalijohtosäännöstä uuden esityksen pohjalta, joka säilyttää apurahatutkijoiden vaali- ja äänioikeudet. Myös Tatten lausunnossaan vaatima yliopistokollegion täydentämisperiaate vaalilistan vertailulukujen mukaisessa järjestyksessä hyväkstyttiin.
Tatte antoi 6.11.2009 lausuntonsa Tampereen yliopiston ehdotettuun vaalijohtosääntöön. Tatte muuttaisi johtosääntöä vastaamaan paremmin eri henkilöstöryhmien edustusta yliopistokollegiossa. Erityisesti Tatte oli huolissaan siitä, kuinka ei-palvelusuhteessa olevia tutkijoita ollaan jälleen rajaamassa yliopistoyhteisön ulkopuolelle.
RSS ATOM