Tervetuloa Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n kotisivuille!

Ajankohtaista

Tampereen yliopistossa valmistautuminen joulukuussa pidettäviin yliopistokollegion vaaleihin takkuilee. Epäselvien käytäntöjen ja ristiriitaisen tiedotuksen vuoksi sata tutkijaa on menettänyt oikeutensa äänestää tai asettua ehdolle yliopistokollegion vaalissa.
Tatte piti syysvuosikokouksensa 19.11.2009 Telakalla. Kokouksessa hyväksyttiin muun muassa ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio, sekä valittiin uuden hallituksen jäsenistö.
Apurahatutkija saa äänioikeuden yliopistokollegion vaaleihin vain oikaisumenettelyn kautta. Oikaisupyyntö on tehtävä ensi keskiviikkoon 25.11. mennessä.
Tampereen yliopiston hallitus päätti vaalijohtosäännöstä uuden esityksen pohjalta, joka säilyttää apurahatutkijoiden vaali- ja äänioikeudet. Myös Tatten lausunnossaan vaatima yliopistokollegion täydentämisperiaate vaalilistan vertailulukujen mukaisessa järjestyksessä hyväkstyttiin.
Tatte antoi 6.11.2009 lausuntonsa Tampereen yliopiston ehdotettuun vaalijohtosääntöön. Tatte muuttaisi johtosääntöä vastaamaan paremmin eri henkilöstöryhmien edustusta yliopistokollegiossa. Erityisesti Tatte oli huolissaan siitä, kuinka ei-palvelusuhteessa olevia tutkijoita ollaan jälleen rajaamassa yliopistoyhteisön ulkopuolelle.
Tatte antoi lausuntonsa ehdotuksesta henkilöstöjohtosäännöksi 16.10.2009. Tatte löysi lausuntokierroksella olleesta henkilöstöjohtosäännöstä yliopiston kehittämisen kannalta kannatettavia ehdotuksia, mutta myös muutettavaa ja täydennettävää.
RSS ATOM