Elias Pekkolasta vuoden hyvä työkaveri

26.4.2013 klo 13:00

Tatte jakoi vappujuhlassaan kolmannen kerran Fenix Collegium -palkinnon vuoden hyvälle työkaverille. Tuhannen euron palkinnon voitti yliopisto-opettaja Elias Pekkola Johtamiskorkeakoulusta.

Tatten vappujuhlan perinteisiin kuuluva Fenix Collegium -palkinto myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa miehelle, kun Johtamiskorkeakoulun hallintotieteen yliopisto-opettaja Elias Pekkola palkittiin teoistaan työhyvinvoinnin edistämiseksi.

Tatten puheenjohtajan Minna Nikusen vetämän palkintoraadin mukaan Pekkola ansaitsi kunnianosoituksen ahkerasta ja pyyteettömästä työstään koko yksikkönsä väen parissa. 

Erityiskiitoksen raati antoi voittajalle kansainvälisten tutkijoiden integroimisesta yksikköön, yliopistoon ja suomalaiseen yhteiskuntaan. Viimeksi mainitussa apuna ovat olleet Pekkolan järjestämät perehdytystuokiot suomalaiseen ruokakulttuuriin.

"Mämmin ystäviä näköjään riittää", Pekkola totesi iloisena palkintoa vastaanottaessaan.

"On hieno juttu, että tällainen palkinto on olemassa. Yleensä yliopistolla ei palkita juuri muusta kuin tieteellisestä osaamisesta, joten kiitos tästä", hän jatkoi.

Tuhannen euron suuruinen palkinto on määrä käyttää oman työyhteisön hyvinvoinnin parantamiseksi. Viime vuoden voittaja Tarja Aaltonen maksoi summalla muun muassa vetämiensä asahi-joogatuntien salivuokria Atalpaan. Pekkolakin oli jo miettinyt voittorahoille käyttökohteita.

"Raha menee varmaankin pitkin vuotta yleiseen virkistystoimintaan: kahveihin, kuohariin ja sellaiseen. Aluksi ajattelin, pitäisikö rahalla järjestää joku seminaari, mutta muut sanoivat, että ei mitään koulutustilaisuuksia!"

Tatte onnittelee Eliasta palkinnon johdosta ja toivottaa jäsenilleen hauskaa vappua!