Ehdota kollegallesi Fenix Collegium 2019 -palkintoa!

18.3.2019

Tatte ry jakaa keväällä 2019 perinteisen Fenix Collegium -palkinnon, ja ehdotuksia otetaan vastaan maanantaihin 8.4.2019 asti.

Arvostatko työtoverisi kykyä ottaa muut huomioon ja tehdä yhteistyötä? Ihailetko hänen omistautumistaan ja taitoa rakentaa innostavaa ilmapiiriä työpaikalla? Onko työyhteisössäsi tutkija tai opettaja, joka osaa kannustaa ja rohkaista muita? Onko työyhteisössäsi työtoveri, joka antaa tukeaan muille ja toimii muidenkin työnteon innoittajana? Jos tunnistat kuvauksesta kollegasi, niin ehdota häntä Fenix Collegium -palkinnon saajaksi!

Tatte ry perusti Fenix Collegium -palkinnon vuonna 2011, ja se jaetaan joka toinen vuosi. Palkinnolla halutaan antaa tunnustusta Tampereen yliopiston tieteentekijöille, jotka ovat oman työyhteisönsä tukipilareita. Palkinnon peruste ei ole ansioituminen tieteentekemisessä tai opetustehtävissä, vaan yksinkertaisesti hyvä työtoveruus; hyvän hengen ylläpitäminen omassa työyhteisössä, työtovereille annettu vertaistuki tai luottamus, käytännön arkinen yhteistyö ja solidaarisuus.

Palkinnon saajaksi voi ehdottaa ketä tahansa Tampereen yliopiston tutkijaa tai opettajaa; palkkasuhteessa olevia tai apurahalla toimivia, väitelleitä tutkijoita, dosentteja tai väitöskirjantekijöitä. Ehdotetun henkilön ei tarvitse olla Tatte ry:n jäsen. Palkinnon myöntää Tatten hallituksen nimeämä kolmihenkinen raati, joka valitsee saamiensa ehdotusten perusteella vuoden 2019 voittajan. Palkinnon ovat aiempina vuosina saaneet Sanna Raudaskoski (2011), Tarja Aaltonen (2012), Elias Pekkola (2013) ja Lina van Aerschot (2015). Edellisen kerran 2017 annetun palkinnon voitti tutkijana silloisessa Johtamiskorkeakoulussa työskennellyt Yulia Shumilova.

Palkintona on 1000 euroa, jotka luovutetaan käytettäväksi palkinnonsaajan työyhteisön hyvinvoinnin edistämiseen. Voittaja päättää rahojen käytöstä itse. Palkintoon kuuluu myös kuvataiteilija Mikko Tapion tekemä kiertopalkinto, johon kaiverretaan palkinnon saajan nimi. Voittaja julkistetaan ja palkinto luovutetaan Tatten vapputapahtumassa maanantaina 29.4.2019.

Ehdokkaan kilpailuun voi ilmoittaa vähintään kolme hyvän kollegan työkaveria, joista vähintään yhden tulisi olla Tatten jäsen. Ehdotukset enintään sivun mittaisine perusteluineen tulee lähettää Tatten assistentille osoitteeseen assistentti@tatte.fi maanantaihin 8.4.2019 mennessä.