Tatten ehdokkaat uusiksi jäseniksi yliopiston hallitukseen

4.9.2019

Tampereen yliopiston tieteentekijät eli TATTE ehdottaa seuraavia kolmea asiantuntijaa uusiksi jäseniksi Tampereen yliopiston hallitukseen 2020 alkaen. Ammattiyhdistyksenä tuemme sukupuolten tasa-arvon toteutumista, opetus- ja tutkimushenkilöstön II-kiintiön (muut kuin professorit) edustusta ja yliopistoyhteisön sisäisten toimijoiden tunnustamista tehtävään päteviksi henkilöiksi.

Maija Mattila, YTT, hankevastaava. Maija Mattila omaa poikkeuksellista tuntemusta suomalaisesta korkeakoulukentästä, tutkimuksesta ja työelämästä. Kalevi Sorsa -säätiössä työskennellessään Mattila on aktiivisesti osallistunut yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tieteen popularisointiin. Hän on tutkinut alustataloutta ja ottanut äskettäin vastuun eriarvoisuuden vähentämisen teema-alueesta. Mattilan aiempiin luottamustehtäviin sisältyvät Tampereen yliopiston yliopistokollegio, Tampereen yliopiston hallitus sekä Tamyn edustajisto ja hallitus. Hän on myös työskennellyt Fulbright-stipendin voimin vierailevana tutkijana The New Schoolissa New Yorkissa.

Saara Särmä, YTT, tutkijatohtori. Särmä on akateeminen sekatyöläinen, yhteiskunnallinen keskustelija, taiteilija sekä Feministisen ajatushautomo Hatun johtaja. Hän on työskennellyt tutkijana Maanpuolustuskorkeakoulussa ja Tampereen yliopistossa ja tullut tunnetuksi meillä ja maailmalla ”Congrats, you have an all male panel!” -sivustosta, joka puuttuu sukupuolten epätasa-arvoon huumorin keinoin. Särmä toimii lukuisissa rahoitetuissa hankkeissa (mm. Koneen Säätiö) naisten voimauttamisen puolesta ja sukupuolittuneen nettivihan kitkemiseksi. Hän kirjoittaa kolumneja Aamulehteen ja Yleisradiolle.

Mikko Kanninen, TeT, näyttelijä, teatteriohjaaja ja taiteellinen tutkija. Kanninen työskentelee näyttelijäntaiteen yliopistonlehtorina. Hän on näytellyt ja ohjannut useissa teattereissa (Tampereen Teatteri, Tampereen Työväen Teatteri, Turun ja Helsingin Kaupunginteatterit) ja tehnyt töitä suomalaiseen televisioon, radioon ja elokuvaan. Kanninen on myös toiminut Circus Maximus -teatterin ja Tampereen Teatterikesän taiteellisena johtajana. Hänellä on kokemusta yliopiston luottamustehtävistä muun muassa yhteiskunnallisen vuorovaikuttamisen neuvostosta ja tiedekuntaneuvostoista, ja hän on TINFO:n (Theatre Info Finland) hallituksen puheenjohtaja.

 

3.9.2019

Tampereen yliopiston tieteentekijöiden puolesta,

Jarkko Toikkanen, pj.