Tampereen yliopiston konsistorivaalit, 19.-26.3.2018

Uuden Tampereen yliopiston konsistorivaalien ehdokasluettelot on julkistettu 14.3., ja vaalien äänestysaika on 19.-26.3.2018. Konsistori on uuden yliopiston de facto akateeminen hallitus, joka säätää opetuksesta ja seuraa tutkimusta. Tampere3-prosessin ja uuteen johtosääntöön liittyvien ristiriitaisuuksien seurauksena konsistorivaalit ovat myös merkityksellinen virstanpylväs uuden yliopiston itsehallinnon kannalta.

Tampereen yliopiston tieteentekijät ry seuraa konsistorivaaleja tarkoin. Tatte ry:n jäsenet edustavat pääsääntöisesti tutkimus- ja opetushenkilökuntaa, jotka äänestävät vaaleissa toisen kiintiön ehdokkaita. Yhdistyksemme päivittää tälle sivulle tietoja kakkoskiintiön ehdokkaiden toimintaan ja kannanottoihin liittyen.

Itsehallintoa kannattavien ehdokkaiden vaalijuliste; kuva avautuu klikkaamalla suurempaan kokoon.

Tatten jäsenet ehdokkaina konsistorivaaleissa
 

Tampereen yliopiston tieteentekijät ry:n jäsenistä ehdokkaiksi konsistoriin ovat ilmoittautuneet yliopistotutkija Hanna Kuusela (Ph.D., dosentti, COMS), tutkija Jussi Jalonen (FT, SOC) sekä tutkimuskoordinaattori Kirsi Lumme-Sandt (FT, dosentti, SOC). Vaaleissa ehdokkaat ovat vaalisäännön mukaisesti ehdolla yksittäisinä henkilöinä, sillä konsistorivaalit ovat henkilövaalit, mutta ehdolla olevat Tatte ry:n jäsenet kampanjoivat kaikki itsehallinnon puolustajina, yliopiston itsehallintoa, tutkimuksen ja opetuksen vapautta ja laillisuutta korostavan yhteisen periaateohjelman puitteissa. Ehdokkailla on yhteinen vaalijuliste; ylle liitetty kuva avautuu näpäyttämällä täysikokoiseksi.

Ehdokkaat voi tavata avoimissa vaalikuppiloissa tiistaina 20.3. Päätalon alakuppilassa kolmelta iltapäivällä ja torstaina 22.3. Kaupin kampuksella Arvo-talon kahvilassa kahdelta iltapäivällä. Tervetuloa!

Tampereen yliopiston tieteentekijät on laatinut ehdokkaille avoimen vaalikyselyn, johon ehti määräaikaan mennessä vastata neljä kandidaattia. Monet kyselyn saaneet ehdokkaat, joista useille uuden johtosäännön ristiriitaisuudet olivat joko hyväksyttäviä tai muuten toissijaisia, kieltäytyivät suoraan vastaamasta kyselyyn, paheksuen kyselyn oletettua "johdattelevuutta" tai "agendaa". Neljän kyselyyn osallistuneen ehdokkaan vastaukset on koostettu ja julkaistu tällä sivulla, jossa voi tutustua sekä vastauksiin että kysymyksiin, ja ennen kaikkea ehdokkaisiin!

Konsistorivaaleille on oma Facebook-tapahtumansa, minkä lisäksi Twitterissä voi seurata ehdokkaiden päivityksiä hashtagilla #konsistorivaalit.

 


 

Konsistorivaalien mediaseuranta:

 

Ei, me emme elä kammiossa. Eli miksi olen ehdolla Tampereen yliopiston konsistorin vaaleissa? (Hanna Kuusela, 13.3.2018)

Konsistori ja vaalisääntö (Jussi Jalonen, 14.3.2018)

Vaaleissa voi äänestää myös toisen yliopiston väkeä Tampereella – Nyt valittava konsistori ryhtyy työhönsä jo huhtikuussa (Aamulehti, 15.3.2018)

Miksi dekaanit ja apulaisrehtori pääsivät ehdolle yliopistovaaleihin Tampereella? – Vaalipäällikkö arvioi, että osallistumista ei voi rajoittaa fuusiotilanteessa (Aamulehti, 16.3.2018)

Avoin kirje konsistorivaaliehdokkaille ja yliopistoyhteisölle (Maija Mattila, Tieteentekijöiden liitto, 18.3.2018)

Valaisevin lyhdyin vaaleja kohti (Liisa Laakso, 19.3.2018)

Yliopistovaalit ja yliopiston itsehallinto (Jussi Jalonen, 19.3.2018)

Academic Board and the University Autonomy (Jussi Jalonen, 19.3.2018)

Opiskelijat rakentamassa uuden yliopiston konsistoria (Tamy, 23.3.2018)