Jäsenyyden ja tietojen ylläpito

Pidä jäsenyyssuhde kunnossa

Tatten jäsenyys on kuin minkä tahansa yhdistyksen jäsenyys. Vastuu siitä, että viralliset asiat ovat kunnossa, kuuluu pääasiassa jäsenelle itselleen. Ongelmia tulee, mikäli jäsenmaksusi eivät ole kunnossa tai yhteystietosi eivät ole ajantasalla. Yhteystietomuutokset pitää tehdä Tatten jäsensivuille omilla jäsentunnuksillasi ja TTL:n ylläpitämään valtakunnalliseen jäsenrekisteriin sähköisen asioinnin kautta TTL:n sivuilta.

Osoitteenmuutoksen tekeminen hoituu parhaiten TTL:n E-Asioinnin kautta, joka löytyy liiton etusivulta oikeasta yläreunasta. E-asioinnista voit tarkistaa ja maksaa myös jäsenmaksusi. Mikäli palvelu ei toimi, ole yhteydessä TTL:n jäsensihteeri Marsa Nyqvist-Hämäläiseen.

Yhteystietosi Tatten sähköpostilistalla voit pitää ajan tasalla Jäsensivujen omat tiedot kohdassa, joka löytyy sisäänkirjauduttuasi jäsensivuille oikeasti yläkulmasta nimi-linkin takaa. Jos palvelu ei toimi ole yhteydessä Tatten pääkäyttäjään.

 

Yhdistyksestä eroaminen

Vaihtaessasi työpaikkaa pysyvästi ammattiyhdistyksen tai -liiton vaihtaminen voi tulla ajankohtaiseksi. Jos olet vaihtanut yhdistystä tai liittoa, eroaminen on tärkeätä muistaa tehdä. Muuten liitolle koituu jäsenmaksunsa maksamisen lopettaneesta jäsenestä turhia kuluja.

Jos uusi työpaikkasi on toisessa yliopistossa, kannattaa liittyä sen yliopiston TTL:n paikallisyhdistykseen. Urallaan professoriksi edenneille yksi vaihtoehto voi olla Professoriliitto. Jos taas siirryt tekemään työtä kokonaan yliopistonmaailman ulkopuolelle, kannattaa liittyä tämän alan ammattiliittoon.

Kun siirtyminen toiseen työttömyyskassaan tapahtuu kuukauden sisällä, jäsen siirtyy uuteen kassaan vanhan jäsenen oikeuksin. Toisin sanoen  ansiosidonnaisen edellytyksenä olevaa  jäsenyysaikaa ei tarvitse kartuttaa alusta alkaen uudestaan. Varminta on ensin hakea uuden yhdistyksen jäsenyyttä ja sen saatuaan ilmoittaa erostaan vanhalle yhdistykselle. Näin ei synny myöskään työttömyysturvan saantia hankaloittavia maksukatkoja.

Tattesta eroaminen tapahtuu lähettämällä sihteerille postitse tai s-postitse vapaamuotoinen erokirje, jossa on selkeästi ilmoitettu eropäivämäärä ja mihin yhdistykseen siirtyy. Jos jäsenmaksusi ovat olleet valtakirjaperinnässä, muista katkaista myös perintä vanhan työnantajan kanssa ja toimittaa uusi valtakirja