Jäsenyyden ja tietojen ylläpito

Pidä jäsenyyssuhde kunnossa

Tatten jäsenyys on kuin minkä tahansa yhdistyksen jäsenyys. Vastuu siitä, että viralliset asiat ovat kunnossa, kuuluu pääasiassa jäsenelle itselleen. Ongelmia tulee, mikäli jäsenmaksusi eivät ole kunnossa tai yhteystietosi eivät ole ajantasalla. Yhteystietomuutokset pitää tehdä Tatten jäsensivuille omilla jäsentunnuksillasi ja Tieteentekijöiden liiton ylläpitämään valtakunnalliseen jäsenrekisteriin sähköisen asioinnin kautta Tieteentekijöiden liiton sivuilta.

Osoitteenmuutoksen tekeminen hoituu parhaiten Tieteentekijöiden liiton E-Asioinnin kautta, joka löytyy liiton etusivulta oikeasta yläreunasta. E-asioinnista voit tarkistaa ja maksaa myös jäsenmaksusi. Mikäli palvelu ei toimi, ole yhteydessä Tieteentekijöiden liiton järjestösihteeri Mari Hurskaiseen.

Yhteystietosi Tatten sähköpostilistalla voit pitää ajan tasalla Jäsensivujen omat tiedot kohdassa, joka löytyy sisäänkirjauduttuasi jäsensivuille oikeasti yläkulmasta nimi-linkin takaa. Jos palvelu ei toimi ole yhteydessä Tatten pääkäyttäjään.

 

Yhdistyksestä eroaminen

Vaihtaessasi työpaikkaa pysyvästi ammattiyhdistyksen tai -liiton vaihtaminen voi tulla ajankohtaiseksi. Jos olet vaihtanut yhdistystä tai liittoa, eroaminen on tärkeätä muistaa tehdä. Muuten liitolle koituu jäsenmaksunsa maksamisen lopettaneesta jäsenestä turhia kuluja.

Jos uusi työpaikkasi on toisessa yliopistossa, voit liittyä sen yliopiston Tieteentekijöiden liiton paikallisyhdistykseen. Urallaan professoriksi edenneille yksi vaihtoehto voi olla Professoriliitto. Jos taas siirryt tekemään työtä kokonaan yliopistonmaailman ulkopuolelle, voit liittyä tämän alan ammattiliittoon. Tästä huolimatta Tieteentekijöiden liitto pyrkii olemaan liitto, jonka jäsenenä kannattaa pysyä koko uransa läpi.

Kun siirtyminen toiseen työttömyyskassaan tapahtuu kuukauden sisällä, jäsen siirtyy uuteen kassaan vanhan jäsenen oikeuksin. Toisin sanoen ansiosidonnaisen edellytyksenä olevaa  jäsenyysaikaa ei tarvitse kartuttaa alusta alkaen uudestaan. Varminta on ensin hakea uuden yhdistyksen jäsenyyttä ja sen saatuaan ilmoittaa erostaan liitolle. Näin ei synny myöskään työttömyysturvan saantia hankaloittavia maksukatkoja. Jos jäsenmaksusi ovat olleet valtakirjaperinnässä, muista katkaista myös perintä vanhan työnantajan kanssa ja toimittaa uusi valtakirja.