Juhlaseminaari "Miten pelastaa satavuotiaan Suomen sivistys?"

Kaupunginvaltuutettu Milka Hanhela, dosentti Hanna Kuusela, tietokirjailija Ville Lähde ja professori Petri Mäntysaari

 

Mikä on satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen sivistyksen tulevaisuus yliopistoleikkausten ja aivovuodon keskellä? Onko sivistysyliopisto vielä pelastettavissa, vai onko yliopistosektorin valmistauduttava enää vain karuun jälleenrakennuskauteen? Voiko yliopiston ulkopuolinen vapaa tutkimus- ja sivistystyö edesauttaa myös akatemian varjelemista ja pelastamista? Mikä on itsenäisen tutkijan rooli? Näiden kysymysten selvittämiseksi Tampereen yliopiston tieteentekijät ry järjestää

 

tiistaina 3.10.2017, 13:00-15:00

50-vuotisjuhlaseminaarin

MITEN PELASTAA SATAVUOTIAAN SUOMEN SIVISTYS?

 

 

Milka Hanhela, kaupunginvaltuutettu, opiskelija (TaY)

"Between salvation and garbage is salvage": sivistys poliittisena kysymyksenä.

Hanna Kuusela, yliopistotutkija, dosentti (TaY)

Ulos sekasorrosta. Yliopistot paremman maailman hautomoina.

Ville Lähde, tietokirjailija ja tutkija (BIOS-tutkimusyksikkö)

Kinkkisestä maailmasta täytyy tehdä ymmärrettävä tyhmistämättä.

Petri Mäntysaari, professori (Hanken, Vaasa)

Vain yliopistoyhteisö voi toteuttaa sivistysyliopiston ideaalin.


 

Milka Hanhela on kasvatustieteiden ylioppilas ja keväästä 2017 alkaen Tampereen kaupunginvaltuutettu sekä elinkeino- ja osaamislautakunnan jäsen. Hanna Kuusela on mediakulttuurin dosentti Tampereen yliopistosta ja on ollut kirjoittajana muun muassa teoksessa Konsulttidemokratia. Miten valtiosta tehdään tyhmä ja tehoton (yhdessä Matti Ylösen kanssa, Gaudeamus, 2013). Ville Lähde on filosofian tohtori, BIOS-yksikön tutkija ja tietokirjailija, joka on toiminut filosofisen Niin & Näin -aikakauslehden päätoimittajana ja hänen edellinen teoksensa oli Paljon liikkuvia osia (Savukeidas, 2015). Petri Mäntysaari on kauppaoikeuden professori Hankenin Vaasan yksikössä ja on kommentoinut yliopistoreformeja artikkelissaan "Yliopistomallilla innovaatioita... tai sitten ei" (Acatiimi, 8/2015).

 

Puheenvuoroja seuraa avoin yleisökeskustelu.

 

Seminaari on Tampereen yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (Kalevantie 4). Tapahtuman jälkeen kuohuviinitarjoilu juhlasalin aulassa.